Криптовалутата биткойн поскъпна днес спрямо долара с 6,76%, до 28,8 хил.

...
Криптовалутата биткойн поскъпна днес спрямо долара с 6,76%, до 28,8 хил.
Коментари Харесай

Биткойнът поскъпна до шестседмичен връх от $28,8 хил. долара

Криптовалутата биткойн поскъпна днес по отношение на $ с 6,76%, до 28,8 хиляди $, което е най-високата стойност от началото на май, демонстрират данните на портала Coindesk.

Според Bloomberg растежът се дължи на обстоятелството, че криптоборсата EDX Markets, стартирала преди няколко седмици, беше подкрепен от огромни играчи на финансовия пазар - Citadel Securities, Fidelity Digital Assets и Charles Schwab Corp. Курсът на цифровата валута беше повлиян и от решението на капиталовите компании BlackRock Inc. и Wisdom Tree Inc. да започват борсово търгувани биткойн фондове в Съединени американски щати, прецизира организацията.

Припомняме, че EDX Markets е борса за криптовалута, стартирана от американския милиардер вложител Кенет Грифин.  Според в. ​​Wall Street Journal главната публика на крипто борсата са вложители, които се опасяват да навлязат на пазара на криптовалута посредством съществуващи платформи на фона на банкрута на FTX, която се смяташе за втората по величина борса за криптовалута в света, през ноември 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР